Kladdkaka İsveç'te çok bilinen ve sevilen, browniyi andıran bir çikolatalı kek. İsteğe göre, farklı tatlar yaratmak için, içine rendelenmiş portakal kabuğu veya vanilya şekeri eklenebilir, hamurun kek kalıbına yapışmaması için de hindistan cevizi serpilebilir.
Diğer kladdkaka tarifim için buraya tıklayabilirsiniz.
İçindekiler
Fırın ısısı 200°, Turbo fırın 175°
İçindekiler
- 3 yumurta
- 2.5 dl şeker
- 5 msk kakao
- 125 g margarin
- 1,5 dl un
- 1 tsk vanilya şekeri
- Rendelenmiş portakal kabuğu
- Pudra şekeri
- Margarini eritin.
- Yumurtayı ve şekeri çırpın.
- Unu, kakaoyu ve isteğe göre portakal kabuğu rendesi veya vanilyayı karıştırın ve şeker-yumurta karışımına ekleyin. Eritilmiş margarinide ekleyip çırpın.
- Yapışmaması için, yağlanmış bir kek kalıbına hindistan cevizi veya galeta unu serpin. Hamuru kalıbın içinde dökün.
- Fırında 20 dakika, 200 derecede pişirin.
- Pişmiş olduğunu anlamak için kekin kenarına kürdan batırın. Kekin kenarları kuru ortası "pişmemiş", biraz ıslak olacak.
- Servis için üstüne pudra şekeri serpin.
Yorumlar