Narenciyeli tart [Citruspaj]

Narenciyeli tart, içinde limon ve portakal olan hafif bir tart. Ben tarifin yarısını yaptım ve uzun ince bir kek kalıbı kullandım. Eğer tarifin hepsi yapılacaksa çapı yaklaşık 25 cm olan bir kek kalıbı daha uygun olacaktır.
Fırın ısısı 200°, Turbo fırın 175°

Tart hamuru
  • 100 g margarin
  • 200 g (1,5 paket) Burçak bisküvi
Narenciyeli krema
  • 1 limon
  • 2 portakal
  • 1 dl şeker
  • 2 msk nişasta (örneğin mısır nişastası veya patates nişastası)
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yumurta akı
Yapılışı
  1. Bisküvileri ezip, margarin ile karıştırın veya bisküviyle margarini direkt mikserden geçirin. Karışımı yağlanmış bir kek kalıbına yayın ve karışımı buzdolabında bekletin.
  2. Limon ve portakalın kabuklarını rendeleyip, sularını sıkın.
  3. Limon ve portakal suyunu bir tencereye koyun, rendelenmiş kabukları ve nişastayı ekleyin. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak kaynatın. Tencereyi ateşten alın.
  4. Yumurta sarılarını ilave edin ve çırpın.
  5. Yumurta aklarını beyaz köpük oluncaya kadar çırpın ve karışıma ilave edin.
  6. Karışımı bisküvi-margarin karışımın üzerine ekleyin.
  7. Yaklaşık 20 dakika fırında pişirin.
  8. İsteğe göre dondurma veya krema ile servis edilebilir.

Yorumlar