Bademli kurabiye [Mandelkakor]

Mandelkaka İsveç'in Acıbadem kurabiyesi diyebiliriz. Kurabiye, içinde yağ olmayan hafif ve yapması çok kolay bir kurabiye.
Fırın ısısı 175°
20 adet


İçindekiler
  • 1 su bardağı [125 gr] çig badem
  • 1 su bardağı [200 ml]  pudra şekeri
  • 1 yumurta akı


Yapılışı
  1. Fırını 175 dereceye açın.
  2. Çig bademleri fırında 10 dakika kavurun.
  3. Bademleri toz haline gelmesi için blenderden geçirin. 
  4. Pudra şekerini ekleyip blenderi tekrar çalıştırın.
  5. Yumurta akını da ilave edip blenderde iyice karıştırın. Hamurun kıvamı biraz akışkan oluyor.
  6. Bir kaşık yardımı ile tepsiye küçük toplar halinde koyun.
  7. Fırında 10 dakika pişirin.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Merhaba Ayla Hn. ,tarifleriniz güzel İsveç'ten bildiğiniz denediğiniz tariflere devam etseniz iyi olur derim... Vakitsizlikten bloğa gönderimi kesmişsiniz galiba tesadüfen bloğunuzu Google'da bir şeyler ararken buldum görüşmek üzere...Akın
Şebnem dedi ki…
Harika seyler var blogunuzda tariflere devam lutfen :)
Ayla dedi ki…
Teşekkürler :) Elimden geldiğinice güncellemeye çalışıyorum, tabi ki olumlu yorumlar beni motive ediyor :)