Budapeşte pastası [Budapestrulle]

Budapeste pastası, merengue (çırpılmış yumurta akı ve şeker) ile yapılan bir rulo pasta. İsveç'te içine konulan krema konserve mandalina ile karıştırılıyor (konserve olmasının sebebi, normal mandalinaya göre daha şekerli olması). Ben mandalinalar biraz tatlansın diye şekerli suda birkaç dakika kaynattım. Pasta yazın yapılacaksa içine çilek ya da şeftali de konulabilir.

Mereng hamuru
  • 4 yumurta akı
  • 1 su bardağı [2 dl] şeker
  • 0,5 su bardağı [1 dl] ince öğütülmüş fındık
  • 0,5 su bardağı [1 dl] un
  • yarım paket vanilya
İçi
Krema
Mandalina, çileki şeftali veya muz


Yapılışı
  1. Yumurta aklarını iyice çırpın. Yumurta akları köpük şeklini alınca, azar azar şekeri ilave edin ve çırpaya devam edin. Karışımın bulunduğu kabı ters çeivince yumurta akları aşağıya akmayacak.


  2. İnce öğütülmüş fındığı, unu ve vanilya şekerini ymurta-şeker karışımına karıştırın.
  3. Hamuru tepsiye şeritler halinde yayın. Bunu yapmak için bir yağlı kağıda huni şeklini verip, hamuru içine koyun. Huninin ucunu kesip, hamuru şeritler halinde yayın.
  4. 20 dakika, 175 derecede pişirin.
  5. Fırından çıkarıp, üstünüe bir tepsiyle kapatıp, soğumasını bekleyin.
  6. Kremayı çırpın. İçinde mandalina veya çileği ilave edip karıştırın.
  7. Kremayı merengue hamurun üstüne yayın ve hamuru rulo yapın.
  8. Üstüne pudra şekeri serpip servis yapın.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
LuckyClub Lucky Club Casino site 2021
LuckyClub 카지노사이트luckclub is an online casino website that provides online casino and poker games. Read our reviews and login to get information about LuckyClub  Rating: 4.2 · ‎21 votes