Elmalı tarçınlı kek [Äppelkaka, Fyriskaka]

İsveç usulü yumuşacık elmalı tarçınlı kek. Bu sıcaklarda yemeden önce buzdolabında bekletin ve dondurma ile servis yapın.
Fırın ısısı 175°, 35-40 dakika


İçindekiler
  • 125 gr tereyağı veya 0,6 su bardağı sıvıyağ
  • 0,75 su bardağı [150 ml] şeker
  • 2 yumurta
  • 1,25 su bardağı [250 ml] un
  • ½ paket kabartma tozu
  • ½ paket şekerli vanilin
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 4 yemek kaşığı [30 ml] süt
  • 2 elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1-2 yemek kaşığı şeker
 Yapılışı:
  1. Tereyağı kullanıyorsanız yağı eritin ve soğuması için bekleyin.
  2. Şekeri ve yağı çırpın.
  3. Yumurtaları ilave edin ve iyice çırpın.
  4. Unu, kabartma tozunu, şekerli vanilini ve limon kabuğu rendesini ayrı bir kapta karıştırın.
  5. Un karışımını ve sütü yağ-yumurta-şeker karışımına ekleyin ve az karıştırın.
  6. Hamuru çapı 24 cm olan bir kaba dökün.
  7. Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin. Şekeri ve tarçını elmalar ile karıştırın. İsterseniz şekeri ve tarçını elmaları yerleştirdikten sonra direkt üstüne de serpebilirsiniz. Önceden karıştırınca elmalar tarçını ve şekeri içine çekiyor ve elmalar daha yumuşak daha lezzetli oluyor.
  8. Elmaları kekin üstüne yerleştirin. 
  9. Fırnın alt kısmında 175 derecde 35-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun!

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Çok çok lezzetli bir kek, tavsiye ederim.