Chokladbollar, başka bir adı da Kokosboll (Hindistan cevizi toplu anlamına geliyor). İsveç'te çok bilinen ve özellikle çocuklar tarafından çok sevilen bir tatlı. Belki Ikea'da görmüşsünüzdür. Herkes evde kolaylıkla yapabilir, iste tarifi..
İçindekiler
Süsleme
Yapılışı
Yaklaşık 30 tane
- 100 g margarin
- 0,5 su bardağı [100 ml] şeker
- 1 yemek kaşığı [15 ml] vanilya şekeri
- 3 yemek kaşığı [45 ml] kakao
- 5 yemek kağığı [45 ml] kahve (örneğin nescafe)
- 1,5 su bardağı [300 ml] yulaf ezmesi (örneğin Eti Lifalif Yulaf Ezmesi)
- Hindistan cevizi
- Margarini yumuşaması için oda sıcaklığında bekletin.
- Kahveyi (örneğin Nescafe) suyla karıştırın ve soğuması için bekletin.
- Yulaf ezmesi hariç, bütün malzemeleri karıştırın.
- Yulafı karışıma ekleyip tekrar karıştırın.
- İsteğe göre, daha kolay top şekli yapabilmek için, hamuru buzdolabında yarm saat bekletin.
- Bir tabağa hindistan cevizini yayın. Hamuru yuvarlayıp, hindistan cevizi içinde gezdirin.
- Yaklaşık bir saat buzdolabında bekletin, biraz soğuk ve katı olunca yemesi daha güzel oluyor.
Yorumlar