Bu kek buzdolabında bayatlamadan birkaç gün dayanıyor. Hatta servis yapmadan bir gün önce yapılırsa ertesi gün daha da güzel oluyor. İsteğe göre içine kuru üzüm, ceviz veya fındık ilave edilebilir. İnce uzun kek kalıbında yapılacaksa, tarifin yarısını yapmak yeterlidir.
İçindekiler
Üstüne süs
12 kişilik
Fırın ısısı: 175°
- 1,5 [3 dl] su bardağı sıvı yağ (tercihen zeytin yağı)
- 1,5 su bardağı [3 dl] toz şeker
- 4 tane yumurta
- 2,5 su bardağı [5 dl] un
- 3 çay kaşığı [2 tsk] tarçın
- 1,5 çay kaşığı [1 tsk] karbonat
- 1 paket [2 tsk] kabartma tozu
- 0,5 çay kaşığı [0,75 tsk] tuz
- 300-400 g [8 dl] rendelenmiş havuç
- ceviz veya fındık
Kreması
- 250 gr (1 paket) labne peyniri
- 1,5 yemek kaşığı [0,5 d]l yoğurt
- 2-3 tatlı kaşığı [2-3 msk] bal
- 1 çay kaşığı vanilya şekeri
Üstüne süs
- hindistan cevizi
- Yağı ve şekeri çırpın.
- Yumurtaları ilave edip çırpın.
- Havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
- Unu, tarçını, karbonatı, kabartma tozunu, tuzu, havuçları ve cevizi ayrı bir kapta karıştırıp yağ-şeker-yumurta karışımına ilave edin.
- Bir kek kalıbını yağlayın ve hamurun yapışmaması için kalıba galeta unu veya nişasta serpin. Hamuru kalıba dökün.
- Keki önceden ısıtılmıs fırının alt kısmına yerleştirin (örneğin alttan ikinci rafa yerleştirin) ve yaklaşık 1 saat pişirin.
- Piştiğinde fırından çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin.
- Labne peynirini, yoğurdu, balı ve vanilya şekerini karıştırın ve pastanın üstüne yayın. Üzerine hindistan cevizi serpin.
Yorumlar