Rulo pasta [Rulltårta]

Görünüşe aldanmayın, rulo pasta yapması kolay. Püf noktası şeker ve yumurtayı iyice çırpmak (nerdeyse beyaz köpük kıvamını gelecek), daha sonra da eklenen süt ve kuru malzemeleri hafif karıştırmak. Keki fırından çıkardıktan sonra çabuk hareket etmek gerekir. Kek soğuyunca rulo yapması zorlaşıyor.
Fırın ısısı 250, Turbo Fırın 200



İçindekiler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı [2 dl] toz şeker
  • 1 su bardağı [2 dl] un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 su bardağı [0.5 dl] süt

İçi

  • Krema veya krem şantı
  • Reçel
Yapılışı 
  1. Kremayı veya krem şantiyi çırpıp, sevdiğiniz reçel ile karıştırın. 
  2. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. 
  3. Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp yumurta-şeker karışımına ilave edin. Sütü de ilave edip çok çırpmadan hafif karıştırın. 
  4. 30x40 cm fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip, karışımı yayın. 
  5. Fırının orta rafında 5-7 dakika pişirin. 
  6. Kekin yağlı kağıttan kolay ayrılması için bir kapta soğuk suyu hazır edin. 
  7. Ayrı bir yağlı kağıt üstüne toz şeker serpin. 
  8. Keki fırından çıkarıp toz şekerli yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Kekin üst tarafı toz şekerlerin üstüne gelecek. 
  9. Kekin yağlı kagıttan ayrılması için, bir kaşık veya bir fırça yardımıyla soğuk suyu yağlı kağıdın üzerinde gezdirin.
  10. Yavaşca yağlı kağıdı kekten ayırın.
  11. Krema-reçel karışımını kekin üzerine yayın ve kek soğumadan hemen rulo yapın. Tercihen kısa taraftan rulo yapın.


Yorumlar

kilolara elveda dedi ki…
nefis görünüyor. ellerine sağlık.