Bildiğiniz çikolatalaı pastaları unutun, bunun tadı bambaşka. Altı yoğun çikolatalı kek, üstünde bitter çikolatadan yapılmış bir sos. Çikolatanın tadını daha da çıkarmak için çikolata sosun içine biraz acı pulbiber ilave edin. Deneyin derim :)
Çikolatalı kek
- 150 gram tereyağı
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı (300 ml) toz şeker
- 1 su bardağı (200 ml) un
- 1/2 su bardağı (100 ml) kakao
- 1/2 paket (5 ml) kabartma tozu
- 2,5 paket vanilya şekeri
Çikolatalı sos (trüf)
- 1 paket (200 ml) krema
- 1 tatlı kaşığı (5 ml) bal
- 1,5 tatlı kaşığı (7,5 ml) şeker
- 100 gram bitter çikolata
- 10 gr tereyağı
- 1-2 çay kaşığı acı pul biber
Yapılışı
Kek:
- Fırını 175° dereceye ayarlayın.
- Yağı eritin, soğuması için bir kenarda bekletin.
- Yumurtayı ve şekeri bir kapta çırpın. Eritilmiş yağı ekleyip, tekrar çırpın.
- Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Karışımı yumurta-şeker-yağ karışımına ekleyip, karıştırın.
- Çapı 22 cm olan bir kek kalıbını yağlayın ve yapışmaması için galeta unu veya hindistan cevizi serpin.
- Karışımı kek kalıbına dökün. Kıvamı biraz yoğun olacak.
- 30 dakika, 175 derecede pişirin.
Trüf:
- Kremayı, balı ve şekeri bir tencerede kaynatın.
- Kaynayınca, çikolataları küçük parçalara bölüp bu karışımın içine ekleyin.
- Tereyağını ve acı pul biberi de ekleyip, çikolata parçaları eriyinceye kadar karıştırın.
- Çikolata karışımı biraz soğuduktan sonra kekin üstüne dökün.
- Buzdolabında yaklaşık iki saat bekletin. Üstündeki trüf donunca yemeye hazır.
Yorumlar