Çikolatalı kurabiye [Choklad cookies]

İçinde bitter çikolata olan bir kurabiye. Şeklini, önce şekere daha sonra pudra şekerine bulayarak alıyor.
Fırın ısısı 175°
20 adet



Kurabiye hamuru
  • 100 gr kuvertür bitter çikolata
  • 60 gr tereyağı
  • 0,5 çay kaşığı öğütülmüş kakule
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1,25 [250 ml] su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 0,5 paket vanilya şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 0,75 su bardağı [150 ml] şeker
  • 1 yumurta
  • 5 çorba kaşığı [25 ml] süt
Üstü için
  • 0,5 su bardağı şeker
  • 0,25 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı
  1. Benmari usulu çikolatayı eritin (Bir tencerenin içinde suyu kaynatın. Tabağı tencerenin üstüne koyun. Çikolataları bu şekilde tabağın içinde eritin.) 
  2. Tereyağını çikolatanın bulunduğu tabağa ekleyin, tereyağ da erisin. 
  3. Sütü, çok az tuz ve öğütülmüş kakuleyi ve rendelenmiş portakal kabuğunu çikolata-tereyağ karışımına ekleyip karıştırın.
  4. Ayrı bir kapta yumurtayı ve şekeri çırpın. 
  5. Unu, vanilya şekerini ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp, yumurta-şeker karışımına ilave edin.
  6. Çikolata karışımını da ekleyip karıştırın. 
  7. Hamur biraz yumuşak olacak (normal kurabiye hamuru kadar katı olmayacak). Hamuru bir streç filme bir şerit halinde yayın, streç filmi sarın ve rulo yapın. Buzdolabında en az bir saat bekletin. Bu şekilde hamura şekil vermek daha kolay olacak.
  8. Hamuru dolaptan çıkarın ve 20 parçaya ayırın. Hepsine top şekli verip, önce toz şekere daha sonra da pudra şekerine bulayın.
  9. Önceden ısıtılmış fırında, 175 derecede, 15 dakika pişirin. Fırından çıktığında biraz yumuşak olabilir, ama içinde eritilmiş çikolata olduğu için, soğuyunca biraz katılaşır.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Çok çok lezzetli bir kurabiye, kesinlikle denenmeli!