Mandelkaka İsveç'in Acıbadem kurabiyesi diyebiliriz. Kurabiye, içinde yağ olmayan hafif ve yapması çok kolay bir kurabiye.
Yapılışı
Fırın ısısı 175°
İçindekiler- 1 su bardağı [125 gr] çig badem
- 1 su bardağı [200 ml] pudra şekeri
- 1 yumurta akı
Yapılışı
- Fırını 175 dereceye açın.
- Çig bademleri fırında 10 dakika kavurun.
- Bademleri toz haline gelmesi için blenderden geçirin.
- Pudra şekerini ekleyip blenderi tekrar çalıştırın.
- Yumurta akını da ilave edip blenderde iyice karıştırın. Hamurun kıvamı biraz akışkan oluyor.
- Bir kaşık yardımı ile tepsiye küçük toplar halinde koyun.
- Fırında 10 dakika pişirin.
Yorumlar