Bademli kurabiye, Biscotti [Mandelskorpor]

Mandelskorpor İsveç usulü Biscotti. İki defa fırınlandığı için uzun süre dayanıyor. İsteğe göre badem yerine çikolata parçaları veya kuru meyve ile de yapılabilir.



1. fırınlama: Fırın ısısı 200°, 15 dakika
2. fırınlama: Fırın ısısı 150°, 30 dakika
35-40 adet

İçindekiler
  • 3 yumurta
  • 0,75 su bardağı [150 ml] şeker
  • 0,5 çay kaşığı tuz
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 0,4 su bardağı [75 ml] zeytinyağı
  • 2,25 su bardağı [450 ml] un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 150 gr çiğ badem

Yapılışı
  1. Çig bademlerin tadını daha da ortaya çıkarmak için önce fırında, 200 derecede, 10 dakika kavurun.
  2. Yağı ve şekeri çırpın.
  3. Bir yumurtanın çok az akını ayırın, bu daha sonra üstüne sürülecek.
  4. Yumurtaları teker teker ekleyip, iyice çırpın. 
  5. Baden hariç bütün malzemeleri ekleyip, karıştırın. 
  6. Hamur kıvamına gelince, bademleri ekleyin.
  7. Üç şerit halinde hamuru tepsiye dizin.
  8. Daha önceden ayırdığımız yumurta akını, 1-2 çay kaşığı toz şeker ve bir yemek kaşığı su ile karıştırıp üstüne sürün.
  9. 200 derecede, fırının orta kısmında15 dakika pişirin.
  10. Piştikten sonra fırından çıkarın ve 15 dakika soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra, yaklaşık 2 cm genişliğinde, diyagonal kesin. 


 11.  Tekrar tepsiye dizin ve 150 derecede 30 dakika pişirin.
 12.  Daha sonra fırın ısısını 200 dereceye artırın ve üstü kızarana kadar (5 dakika) pişirin. Kurabiyelere renk gelince, alt tarafın kızarması için kurabiyeleri çevirin ve kızarana kadar (5-10 dakika) daha pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlar