Elmalı tarçınlı muffin [Äppelmuffins]

Bu muffinler daha önceki Muffin tarifimden biraz farklı. Daha önceki  Muffin tarifim, klasik İsveç muffiniydi, bu tarif ise biraz daha yoğun, Amerikan tarzı muffin. Ben içine tarçın ve şekerde kavrulmuş elma koydum, üstüne de kurabiye hamurundan yapılan "crumble" serptim. İsteğe ve mevsime göre elma yerine böğürtlen, çilek veya daha farklı meyvelerde konabilir.
Büyük kalıplarda yaparsanız yaklaşık 10 tane çıkıyor, küçük muffin kalıplarında yaparsanız yaklaşık 15 tane çıkıyor.

10 tane büyük veya 15 tane  küçük muffin
Fırın ısısı 175°




Muffin
  • 100 gr tereyağı veya ½ su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 0,75 su bardağı [150 ml] şeker
  • 1 su bardağı [200 ml] süt
  • 2 su bardağı [400 ml] un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tutam tuz

 Elma dolgusu
  • 2 elma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın

Crumble
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı


Yapılışı
Elma dolgusu. Elmaları küp küp doğrayıp tereyağında ve şekerde biraz kavurun. Elmalar biraz yumuşadığında tarçını ekleyin ve ocaktan alın.

Crumble. Cevizi, unu, şekeri ve tereyağını karıştırın. Ben kolaylık olsun diye hepsini blenderde karıştırdım, bir çatal yardımıyla da karıştırabilirsiniz. Biraz top top olması gerekiyor.

Muffin
  1. Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın.
  2. Erimiş tereyağını veya sıvıyağı ve sütü şeker-yumurta karışımına ekleyin.
  3. Unu, kabartma tozunu, vanilya şekerini, tuzu ve rendelenmiş limon kabuklarını ayrı bir kapta karıştırın.
  4. Un karışımını diğer karışıma ekleyin ve karıştırın.
  5. Muffin kalıplarına hamuru doldurun, üstüne de elmaları ekleyin ve crumble'ı serpin.
  6. 20-25 dakika 175 derecede pişirin.

Yorumlar