Bademli kurabiye [Finska pinnar]

Finska pinnar'ın tam anlamı "Fin sopası" (İngilizce Finnish stick diyebiliriz). İsveç'te kolaylıkla her markette ve pastanede bulabileceğiniz bir kurabiyedir. Finska pinnar ilk başta Finladiya'dan gelmiş olabilir, ama Finladiya'ya giderseniz bu kurabiyeden bulamazsınız. Bazen pasta ve yemek isimlerinde fazla mantık aramamak gerekir :)

Yerken ağızda dağılan, yapması basit bir kurabiye.

Fırın ısısı 200°, 9-10 dakika
35-40 adet



İçindekiler
  • 1,75 su bardağı [350 ml] un
  • 0,4 su bardağı [75 ml] şeker
  • 150 gr tereyağı
  • 0,5 su bardağı tuzsuz badem [çiğ badem]
 Yapılışı
  1. Bademleri mutfak robotundan geçirin. Evde tuzlu bademiniz varsa bunları bir süre suda bekletebilirsiniz. Daha sonra bademleri robottan geçirmeden biraz fırınlayın ki bademlerin suyu gitsin.
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağını, un ve şekerle karıştırın. Mutfak robotunda hepsini kolayca karıştırabilirsiniz.
  3. Bademleri de içine yoğurun, ama üstüne serpmelik biraz ayırın.
  4. Hamuru buzdolabında en az yarım saat bekletin. Böylelikle şekil vermekte daha kolay olacaktır.
  5. Hamuru dört parçaya ayırın ve ince uzun şeritler halinde açın. Şeritlerin üstüne yumurta veya yoğurt sürün. Üstüne kalan bademleri ve toz şeker serpin. Her bir şeridi 10 parçaya bölün ve tepsiye yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış fırında, 9-10 dakika pişirin.
Afiyet olsun!

Yorumlar