Peynirli mini tartlar/kişler [Mini Fetaostpajer]

Tart/kiş İsveç'te çok seviliyor. Kafeteryalarda tatlıların yanında mutlaka tuzlu tart bulunuyor. Ispanaklı, karidesli, somonlu, tavuklu, her çeşit oluyor.
Bu tariften 6 adet küçük tart/kiş çıkıyor. Küçük tartlar yerine birtane büyük tart yapmak isterseniz tarifin iki katını yapın.
Fırın ısısı 200°, 20-25 dakika
6 adet mini tart


Tart hamuru
  • 60 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
Sosu
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı süt
Peynir içi
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz
  • Taze nane
  • Kurutulmuş domates veya çeri domates
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
  1. Önce tart hamurunu hazırlayın. En kolayı tereyağını, soğuk suyu, tuzu ve unu robotta karıştırmak. Hamuru en az yarım saat buzdolabında bekletin.
  2. Hamuru altı eşit parçaya bölün ve kalıba (ben muffin kalıbı kullandım) yerleşecek şekilde açın. Hamuru kalıba yerleştirin ve çatalla delikler açın, bu hamurun pişerken kabarmasını önlüyor.
  3. Yaklaşık 10 dakika, 200 derecede pişirin.
  4. Tartlar fırında pişerken içini hazırlayın. Yumurtayı, zeytinyağını, yoğurdu ve sütü bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta peynirleri ve diğer malzemeleri hazırlayın.
  5. Tartları fırından çıkarın ve biraz soğuması için bekleyin.
  6. Peynir karışımından tartların içine ilave edin. Üstünede yumurta-süt-yoğurt karışımından koyun. İsterseniz üstüne de kaşar peyniri serpebilirsiniz.
  7. 20-25 dakika 200 derecede pişirin.
Afiyet olsun.

Yorumlar