Tart/kiş İsveç'te çok seviliyor. Kafeteryalarda tatlıların yanında mutlaka tuzlu tart bulunuyor. Ispanaklı, karidesli, somonlu, tavuklu, her çeşit oluyor.
Bu tariften 6 adet küçük tart/kiş çıkıyor. Küçük tartlar yerine birtane büyük tart yapmak isterseniz tarifin iki katını yapın.
Tart hamuru
Bu tariften 6 adet küçük tart/kiş çıkıyor. Küçük tartlar yerine birtane büyük tart yapmak isterseniz tarifin iki katını yapın.
Fırın ısısı 200°, 20-25 dakika
6 adet mini tart
Tart hamuru
- 60 g tereyağı
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 su bardağı süt
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
- Taze nane
- Kurutulmuş domates veya çeri domates
- Tuz
- Karabiber
- Önce tart hamurunu hazırlayın. En kolayı tereyağını, soğuk suyu, tuzu ve unu robotta karıştırmak. Hamuru en az yarım saat buzdolabında bekletin.
- Hamuru altı eşit parçaya bölün ve kalıba (ben muffin kalıbı kullandım) yerleşecek şekilde açın. Hamuru kalıba yerleştirin ve çatalla delikler açın, bu hamurun pişerken kabarmasını önlüyor.
- Yaklaşık 10 dakika, 200 derecede pişirin.
- Tartlar fırında pişerken içini hazırlayın. Yumurtayı, zeytinyağını, yoğurdu ve sütü bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta peynirleri ve diğer malzemeleri hazırlayın.
- Tartları fırından çıkarın ve biraz soğuması için bekleyin.
- Peynir karışımından tartların içine ilave edin. Üstünede yumurta-süt-yoğurt karışımından koyun. İsterseniz üstüne de kaşar peyniri serpebilirsiniz.
- 20-25 dakika 200 derecede pişirin.
Yorumlar