Bitter Çikolatalı unsuz şekersiz kek

Bu tarife bir İsveç LCHF diyet (Low-carb diet) sitesinde denk geldim. Unsuz ve şekersiz bir çikolatalı kek tarifi, üstelik yorumlar da hep olumlu. Ben de artık eskiye göre daha az şeker ve un tüketmeye çalışıyorum, bu yüzden bu tarifi hemen denemek istedim. Ve sonuç harika! Hem sağlıklı, hem yapımı çok kolay. Denemenizi tavsiye ederim.





100 g tereyağ
100 g bitter çikolata
0.5 su bardağı [100 ml] krema, örneğin yarım paket sütaş krema
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kakao

Yapılışı

  1. Tereyağını bir tencerede eritin. Bitter çikolata parçacıklarını ilave edin. Kısık ateşte hepsi erisin. Kakaoyu da ekleyip, hafif karıştırın.
  2. Yumurta ve kremayı köpük kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Tereyağ-bitter-kakao karışımını bu karışıma ekleyip karıştırın.
  3. Küçük bir kek kalıbına dökün.
  4. 10 dakika, 200 derecede pişirin.
  5. Buzdolabında en az bir iki saat soğuması için bekletin.
Smaklig måltid!

Yorumlar