Tatlılı ve ekşili bir tart. Merengi çırpmak için bir el mikserine ihtiyaç var. Patates unu yoksa yerine başka bir nişasta konulur.
6-8 parça
Tart hamuru
Fırın ısısı: 200°
Tart hamuru
- 100 g margarin veya tereyağı
- 1 tatlı kaşığı [1 msk] vanilya şekeri
- 1 su bardağı [2 dl] un
- 3 yumurta sarısı
- 0,72 su bardağı [1,5 dl] şeker
- 2 tane limon
- 50 g margarin
- 2 çay kaşığı [1/2 msk] patates unu
- 3 yumurta beyazı
- 0,5 su bardağı [1 dl] şeker
- Unu ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığında beklemiş margarini un-vanilya karışımına ekleyip yoğurun.
- Hamuru en az yarım saat buzdolabında bekletin. Hamur birgün önceden yapılıp, buzdolabında saklanabilir.
- Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp, parmaklarınızla hamuru kaba eşit bir şekilde yayın. 10-12 dakika 200 derecede pişirin (tam pişmiş olmayacak, çünkü daha sonra fırına tekrar girecek).
- Yumurtanın akını ve sarısını ayrı kaplara ayırın. Yumurta aklarının olduğu kapta, yumurta sarısı olmaması gerekiyor, aksi takdire, yumurta aklarını çırpak zor oluyor.
- Yumurta sarısını ve krema için diğer malzemeleri bir tencereye koyun. Kısık ateşte, krema kaynayana kadar sürekli çırpın.
- Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Soğuma işini hızlandırmak için, bir kaba soğuk su koyun , tencereyide suyun içine koyun ve krema soğuyuncaya kadar kremayı sürekli cırpın.
- Kremayı tartın içine dökün.
- Yumurta aklarını el mikseriyle köpük oluncaya kadar çırpın. Daha sonra şekeri ilave edip, mikserle birkaç dakika daha çırpın.
- Yumurta akı ve şeker karışımını tart ve limon kreması üzerine yayın.
- Fırın ısısını 175 dereceye düşürün.
- Fırında, merengue renk alıncaya kadar, yaklaşık, 10-15 dakika daha pişirin.
Yorumlar